Gilipollas Perdido Solo

Sóc un gran copilot malgrat tenir alguns detractors. Tinc un sentit de l’orientació envejable, em sé algunes senyals de trànsit malgrat no tenir carnet de conduir i el meu segon nom és GPS (Ego mode off). Però fa uns mesos, la Sílvie es va trobar en una situació en la que no havia pensat mai. I si un bon dia et presentes en un dels múltiples peatges que apareixen com a xampinyons allà on anem i no portes diners per pagar? Què passa aleshores? I si és a un Teletac, que no hi ha ni cabina amb senyor ni res? Perquè no és com no tenir diners quan vas a pagar al mostrador d’una botiga qualsevol i deixes el gènere allà mateix i vas a buscar un caixer. O a un restaurant, on pots fregar els plats (això estic segur què és un mite perquè no sé de ningú que s’hagi hagut de quedar a fregar i només passa a les pel.lícules). Però mai m’havia plantejat el tema peatges. Fas marxa enrere? Et fan un vale canjeable? S’apunten les teves dades del DNI que tampoc portes? La matrícula hauria de ser suficientment vinculant, no?

Desenes de vegades havia somiat, durant la meva infantesa, que sortia de casa per anar a l’escola sense sabates, pantalons o samarreta. Sempre en somnis.
No faig més que donar voltes a la meva quotidianitat a veure si esbrino en quines altres situacions un es pot posar tan nerviós com en aquesta.